Voorkomen is beter dan genezen!
Osteopathie, preventie, gezonde leefstijl en een gezonde toekomst gaan perfect samen!

Het gezegde voorkomen is beter dan genezen is bij eenieder wel gekend. Echter in de praktijk wordt vaak pas actie ondernomen op het moment dat er klachten aanwezig zijn. Een gevolg hiervan kan zijn dat u door uw klachten langere tijd afwezig bent op uw werk, niet kunt sporten of uw hobby’s tijdelijk stil moet leggen. Of deze afwachtende houding nou zo goed is voor uw gezondheid kan dus ter discussie gesteld worden. Preventieve zorg heeft lange tijd op de achtergrond gestaan, maar na de COVID-19 uitbraak is men een stuk bewuster hierin geworden. Men wordt zich er steeds meer van bewust dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan een gezonde toekomst. Iets wat binnen het domein osteopathie al jaren uitgedragen wordt. Nu stelt u zich natuurlijk de vraag, hoe kan het dat osteopathie, preventie, gezonde leeftstijl en een gezonde toekomst nu perfect samen gaan.

Hoe kan een osteopatische behandeling hierbij preventief werken? Zoals eerder gezegd, alles in het lichaam dient te bewegen. Nu is het natuurlijk niet zo dat wanneer één component niet goed functioneert u meteen klachten krijgt. Echter is het wel zo, dat het aanpassend vermogen niet oneindig is. Dagelijks belasten we ons menselijk lichaam op vele verschillende manieren die het lichaam normaliter zelfstandig weer hersteld. Echter op het moment dat u niet meer kunt compenseren, herstelt u minder en ontwikkelt u klachten. Binnen de osteopathie richten we ons op alle domeinen van het menselijk lichaam. Door preventief te behandelen op de mechanische, neurologische, metabole (leefstijl) systemen, doorbloeding en psycho-emotionele vlakken, zijn we het moment voor dat u niet meer kunt compenseren.

Nog niet helemaal overtuigd? Laat mij u dan verder informeren wat ik voor u kan betekenen! Uiteindelijk wensen we iedereen gezonde leefstijl en een gezonde toekomst toe! We zijn er dan ook van overtuigd dat we in samenwerking met u dit kunnen bereiken