Osteopathie Vork is dé osteopaat voor regio Stein

Ben je op zoek naar een geaccrediteerde en professionele osteopaat in de omgeving van Stein? Dan ben je bij aan Osteopathie Vork aan het juiste adres. Osteopathie wordt gezien als een gezonde, natuurlijke manuele geneeswijze.

Osteopathie Stein richt zich op het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van mensen. Daarnaast worden onderliggende oorzaken van ‘verstoringen’ in het lichaam effectief aangepakt. Vaak wordt een osteopaat ingeschakeld bij klachten aan gewrichten, spieren en andere lichaamsweefsels.

Maak een afspraak

Osteopaat regio Stein

Osteopaat Joris Vork van Osteopathie Vork zorgt in zijn praktijk voor de beweging van het menselijk apparaat en het bindweefsel van patiënten uit de wijde omtrek van Stein. Joris heeft een achtergrond in de fysiotherapie en heeft zich verder ontwikkeld tot gerenommeerd osteopaat in Stein e.o.

Neem contact op

Osteopaat Stein

Bewustwording van het lichamelijk functioneren

In het dagelijks leven is men zich niet of nauwelijks bewust van de bewegingen die men – vrijwel continu – maakt. Natuurlijk weet je wel dat je naar de supermarkt loopt of een rondje met de hond wandelt, maar ben je je bewust dat dit iets vraagt van je volledige lichaam? Niet alleen je benen zijn in beweging, maar denk ook maar eens aan bijvoorbeeld je hartslag, je ademhaling en de kracht die tijdens het wandelen uitgeoefend wordt op gewrichten, spieren en pezen op verschillende plekken in het lichaam.

Pas wanneer het bewegen van bepaalde lichaamsdelen of organen wordt verstoord, wordt men zich bewust van disfunctioneren. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld (spier)pijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het ervaren van pijnlijke kniegewrichten na een intensieve wandeling. Wat is hier aan de hand? Heb je last van zwakke knieën of heeft je knie een functie van een andere lichaamsstructuur overgenomen waardoor de knie – of het kniegewricht – is aangetast? Met andere woorden: heeft de knie het disfunctioneren van een andere lichaamsstructuur gecompenseerd?

In de meeste gevallen is het zo dat de oplossing voor lichamelijke klachten niet moeten worden gezocht op de plek waar de pijn zich bevindt. Het symptoom is vrijwel nooit het probleem. Vaak is er iets anders aan de hand, waardoor pijn/last wordt ervaren op een bepaalde plaats in het lichaam. Maar waar dan precies?

Dit is het expertisegebied van een osteopaat. Door middel van een osteopathische behandeling kan worden gezocht naar de oorzaak van een bepaald lichamelijk disfunctioneren.

 

Osteopathie Stein | Hoe gaat behandeling in zijn werk?

Naast dat de osteopaat goed luistert naar het verhaal van de patiënt, worden er ook gerichte vragen gesteld. Waar wordt pijn en ongemak ervaren? Wanneer treedt dit op?

Vervolgens worden de klachten nader onderzocht. Tijdens dit diagnose-onderzoek wordt niet alleen naar de plaats waar de specifieke klacht zich bevindt gekeken, maar ook de andere lichaamsstructuren en -systemen worden uitgebreid onderzocht. Door zijn ruime kennis en ervaring met betrekking tot het menselijk lichaam, kan de osteopaat functionele beperkingen voelen die zich uiten in de vorm van beperkte mobiliteit of disfunctioneren. Er wordt niet alleen gekeken naar het bewegingsapparaat, maar naar het volledige lichaam. Ook de inwendige delen van het lichaam – zoals de organen – worden door de osteopaat nader bekeken.

Osteopathie heeft betrekking op 3 verschillende lichamelijke systemen / gebieden van het lichaam;

 • Alle botten, gewrichten, pezen, spieren, bindweefsel, het perifere zenuwstelsel (PZS), (slag)aders en het lymfevatenstelsel
 • De organen die zich bevinden in de borst-, buik- en bekkenholte. Denk aan o.a. maag, lever, milt, hart, ademhalingsorganen, darmen en blaas.
 • Het centrale zenuwstelsel (CZS) – alle structuren van het zenuwstelsel, dat zich in de hersenen en het ruggenmerg bevindt.

 

Osteopaat Stein | Behandelstrategie

Na de diagnose stelt de osteopaat een behandelstrategie op. De osteopatische behandeling in regio Stein bestaat uit manuele technieken die zich richten op het beweegapparaat en de functie van alle lichamelijke structuren die daarmee verband houden. Welke techniek wordt toegepast, is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel/lichaamsstructuur.

Het hoofddoel van de osteopatische behandeling is om het herstellend vermogen te stimuleren en klachten te verminderen. De osteopathie behandeling richt zich op verbetering van de mobiliteit, neurologie, een verbeterde doorbloeding en metabole systemen. Een normale lichamelijke reactie is dat je in eerste instantie meer pijn/last zal ervaren. Dit duidt echter op herstel. In de meeste gevallen wordt er na 2-3 behandelingen duidelijke vooruitgang geboekt.

Plan je eerste behandeling

Osteopathie Stein | Voor wie?

Osteopathie kan worden gebruikt om het disfunctioneren van lichaamsfuncties te behandelen. Er is geen leeftijdsgrens voor osteopatie behandelingen, aangezien elk lichaamsdeel/-weefsel – in welke leeftijdsfase dan ook – osteopathisch behandeld kan worden. Zowel baby’s, kinderen als volwassenen kunnen baat hebben bij een behandeling door een osteopaat. Ook voor sporters – die vaak te kampen hebben met (het herstellen van ) sportblessures – kan een (preventieve) behandeling osteopathie uitkomst bieden.

Klachten die kunnen worden behandeld door een osteopaat, zijn o.a.:

 • Schouder- en nekpijn
 • Klachten naar aanleiding van een (verkeers)ongeval
 • Sportblessures
 • Rugklachten en/of klachten aan de wervelkolom
 • Spijsverteringsproblemen
 • Aanhoudende hoofdpijn
 • Menstruatiepijn en ongemakken bij zwangerschap
 • KNO-problemen
 • Eczeem & allergie
 • Onverklaarbare klachten/pijn
 • Klachten aan het bewegingsapparaat / duizeligheid
 • Blijvende klachten n.a.v. een coronabesmetting

Waar kan ik terecht voor osteopathie in regio Stein

Voor personen uit de regio Stein biedt Osteopathie Vork een plaats om de oorzaak van lichamelijke klachten te achterhalen en te behandelen. In de praktijken in Sittard en Voerendaal helpt Osteopaat Joris Vork je graag om problemen aan of disfunctioneren van lichamelijke functies te verhelpen.

Locatie Voerendaal

Medisch Centrum Ubachsberg

Bernardusplein 5A

6367 KC Voerendaal

Locatie Sittard

Gezondheidscentrum De Praktijk

Walramstraat 1

6131 BK Sittard

Plan direct een intakegesprek met dé osteopaat in Stein en omstreken