Osteopaat voor sporters

Behandeling van sportblessures

Ben je op zoek naar een geaccrediteerde en professionele osteopaat die gespecialiseerd is in de behandeling van sportblessures en terugkerende klachten? Dan ben je bij aan Osteopathie Vork aan het juiste adres.

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om een sportblessure te behandelen, acuut maar ook terugkerende klachten. De osteopaat zal op andere vlakken zoeken naar de oorzaak van de sportblessure dan de fysiotherapeut of manueel therapeut. De invloed van o.a. organen, het zenuwstelsel en het hormonaal systeem, kan de reden zijn voor het uitblijven van volledig herstel van uw blessure. De osteopathische behandeling is een goede aanvulling op de weg naar herstel. Een samenwerking tussen de osteopaat en fysiotherapeut komt in de praktijk geregeld voor om volledig herstel te realiseren.

Maak een afspraak

Voorkom sportblessures

Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van verschillende factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassing van het lichaam merken dat er klachten in ontwikkeling zijn. Door tijdig te behandelen, wordt de optelsom van factoren voortijdig afgebroken, waardoor blessures voorkomen kunnen worden.

Kortom, of u nu op recreatief of topniveau sport uitoefent, een blessure voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op als u wilt weten wat Osteopathie Vork voor u kan betekenen.

Neem contact op

Voor welke sporters is osteopathie geschikt?

Van voetballers tot bergbeklimmers, hardlopers, hockeyers, zwemmers, van paardrijders tot tennissers, in alle takken van sport kunnen sporters op ieder niveau baat hebben bij een osteopatisch consult.

Want sporten op zich is niet alleen een belasting, maar ook een manier om die belastbaarheid van je lichaam te vergroten (training). Bij overbelasting, als de belasting van het lichaam net iets groter is dan iemand aankan kunnen er blessures of klachten ontstaan. En die wil het zo snel mogelijk verhelpen en het liefst natuurlijk helemaal voorkomen. Benieuwd hoe osteopathie jou kan helpen? Plan een intake.

Veel voorkomende sport-gerelateerde klachten waarmee je bij een osteopaat terecht kunt:

 • rug- en nekklachten
 • overbelasting van spieren, pezen en banden
 • slijmbeursontstekingen
 • enkel verstuikingen
 • achillespees klachten
 • hamstring blessures
 • frictie syndroom
 • shin splints (springschenen)
 • liesblessures
 • knieklachten zoals irritatie van het kraakbeen van de knieschijf, luxaties van de knieschijf, springersknie
  (jumpersknee, volleybalknie)
 • schouderklachten zoals werpersarm, rotator cuff-letsels en slijmbeursontsteking.
 • tenniselleboog en golferselleboog
 • polsproblematiek

Waar kan ik als sporter terecht voor osteopathie?

Voor sportliefhebbers in Limburg biedt Osteopathie Vork een plaats om de oorzaak van lichamelijke klachten te achterhalen, te behandelen en in de toekomst te voorkomen. In de praktijken in Sittard en Voerendaal helpt Osteopaat Joris Vork je graag.

Locatie Voerendaal
Medisch Centrum Ubachsberg
Bernardusplein 5A, 6367 KC Voerendaal
Locatie Sittard
Gezondheidscentrum De Praktijk
Walramstraat 1, 6131 BK Sittard

Plan direct een intakegesprek met dé osteopaat voor sporters