Over de osteopaat Joris

De osteopaat Joris Vork staat voor professionaliteit, zorgvuldigheid en aandacht voor u als persoon, dit staat centraal voor zijn praktijk. Hoe dit tot stand kwam?

In 2015 liep ik vol trots met mijn bachelor diploma fysiotherapie het werkveld in als fysiotherapeut. Met alle meegekregen kennis dacht ik eenieder wel van zijn of haar klachten af te helpen. Hoe moeilijker de casus, hoe gemotiveerder ik werd om deze op te lossen. Bij iedere patiënt stelde ik mezelf de vragen. Waar komt het vandaan? Wat veroorzaakt het? Waarom komen de klachten steeds terug? Welke behandeling is het beste? Je komt dan tot de conclusie dat de vraag makkelijker is dan de oplossing.

Met deze conclusie was er eigenlijk maar één optie mogelijk: opnieuw gaan verdiepen, terug de boeken in om te studeren, een opleiding zoeken die antwoord geeft op mijn vragen.

De antwoorden vond ik in de osteopathie. Van 2016-2020 volgde ik de masteropleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist. De studie heeft mij inzicht gegeven in alle aspecten van het menselijk lichaam. Een holistische visie, een benadering van het totaalbeeld, een menselijke puzzel die altijd anders is en altijd op verschillende manieren opgelost kan worden.

Als u nu denkt, alle antwoorden zijn gekend, kan ik u met een gerust hart vertellen dat de eerstvolgende cursus alweer geboekt is, uitgeleerd ben je tenslotte nooit!

Mijn motivatie? Uw puzzel oplossen, middels een persoonlijke, unieke en op u afgestemde behandeling, zodat ik u met een tevreden glimlach naar huis zie gaan.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in beweging. Afwisselend draag ik mijn wandel-, ren- of voetbalschoenen om aan de nodige beweging te komen. Daarnaast geniet ik van het sporten in de heuvels en bergen op de mountainbike en de ski’s door het jaar heen.

 

Opleidingen en cursussen

 • Osteopathie, D.O. – M.R.O.  aan de International Academy of Osteopathy, Gent
 • Osteopathie, Master of Science  aan de International Academy of Osteopathy and Bucks University, Gent / Buckinghamshire

  • Integratie van osteopathie in het traumaprotocol, aan het college van Sutherland, Amsterdam
  • Evolutionary Medicine in the osteopatic field (EVOST), aan Morphologicum, Maaseik (in opleiding)

 

 •  Cursussen
  • Fascia as a sensory and emotional organ,  aan Panta Rhei, Gilzen Rijen
  • The Forgetten Techniques of William Garner Sutherland, aan Panta Rhei, Gilzen Rijen
  • Het arteriële systeem in de osteopathie, aan Panta Rhei, Gilzen Rijen
  • Oscillatory, Pendular and Vibratory techniques in Osteopathic Practice, aan Panta Rhei, Gilzen Rijen

 

 • Fysiotherapie, Bachelor of Science aan ZUYD Hogeschool, Heerlen